Turšija

Turšija

Priprema

Povrće oprati, papriku nožem zaseći na vrhu, paradajz izbosti viljuškom na dva-tri mesta, krastavcima iseći krajeve, karfiol podeliti na cvetiće, a šargarepu oljuštiti. Povrće ređati u tegle, a svaki red posuti slačicom, biberom i suvom mirođijom, dok se ne potroši sav materijal. Sa strane staviti očišćen ren (koren-dva po tegli). U vodi otopiti so, pa tim rastvorom naliti tegle i ostaviti na hladnom mestu da se ukiseli.

Potrebno

  • 1kg paradajza
  • 1kg paprike
  • 1kg karfiola
  • 1kg šargarepe
  • 1kg krastavaca
  • 100g semena slačice
  • 10 korenova rena
  • biber u zrnu
  • suva mirođija
  • morska so
  • voda
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]