Saveti za savršenu Uskršnju trpezu

Saveti za savršenu Uskršnju trpezu

Spremni ste da svoj Uskrs učinite posebnim? Hajde da zajedno stvorimo magiju za vašu Uskršnju trpezu!

Uskrs je vreme radosti i okupljanja porodice i prijatelja za zajedničkim stolom. Uz veselu atmosferu koja obično prati ovaj praznik, dekoracija i ukusna hrana dodaju posebnu čar i doprinose nezaboravnom doživljaju.

Upravo zato smo pripremili nekoliko saveta za vas kako da vaše Uskršnje đakonije ove godine oduševe sve prisutne. Sigurni smo da če vam ovi predlozi pomoći da stvorite savršenu atmosferu za proslavu Uskrsa.

Započnimo sa inspirativnim idejama za dekoraciju koja će uneti dašak proleća u vaš dom, a koja se vrlo jednostavno i brzo pripremaju.

Cvetići od barenih jaja na dva načina

Biće vam potrebno:

  • providna folija
  • štapići za ražnjiće
  • gumice za tegle
  • barena jaja
  • mladi luk
  • Dijamant majonez

Postupak:

  1. Za sitne cvetiće raširite providnu foliju preko radne ploče. Rasporedite 5 štapića na razmak od 1cm i na početa stavite 3 jajeta. Urolajte jaja preko štapića i čvrsto stegnite foliju uz pomoć gumica. Ponovite postupak sa onoliko jaja koliko vam je potrebno. Ohladite preko noći pa secite jaja na kriške. Cvetiće služite sa Dijamant majonezom uz krekere i povrće.
  2.  Za buket  uzmite jaje i gornji deo zasecite cik-cak pa skinite belance tako da u sredini viri žumance. Na donjem delu probušite rupu pa zadenite mladi luk, a onda formirajte buket uz pomoć pripremljenih cvetova. Služite uz Dijamant majonez.

Pilići i korpice od barenih jaja

Za piliće vam treba:

  • 10 barenih jaja
  • 100g Dijamant majoneza
  • so i biber
  • 1 šargarepica
  • 20 zrna bibera

Postupak:

  1. Svako jaje oljuštite i isecite vrh jajeta, otprilike 1/3.
  2. U činiju izvadite pažljivo žumance iz svakog jajeta. Dodajte mu majonez i pasirajte viljuškom dok ne dobjete glatku smesu. Začinite po ukusu pa tom smesom napunite jaja.
  3. Šargarepu isecite na sitne trouglove, to će biti kljun. Stavite gornji deo belanca na vrh svakog jajeta, zabodite po dva zrna bibera na mesto očiju, a one trougliće na mesto kljuna.

Za korpice vam treba:

  • 10 barenih jaja
  • 100g Dijamant majoneza
  • so i biber
  • sveža mirođija
  • mlevena paprika

Postupak:

    1. Svako jaje oljuštite i isecite vrh jajeta, otprilike 1/3.
    2. U činiju izvadite pažljivo žumance iz svakog jajeta. Dodajte mu majonez i pasirajte viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Začinite po ukusu pa tom smesom napunite jaja.
    3. Žumanca pospite mlevenom paprikom, naseckajte mirođiju pa njom ukrasite rub korpice, a onda stabljiku vlašca zabodite na mesto drške.

Šargarepe od lisnatog testa punjene ruskom salatom

Sastojci:

  • 500g lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 500g ruske salate
  • Dijamant majonez

Priprema:

    1. Testo istanjite i isecite na trakice široke 2cm. Obmotajte testo oko kalupa za rolnice pa ih premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
    2. Ohlađene rolnice napunite ruskom salatom, a zatim dodajte malo majoneza u svaku rolnicu pa zabodite grančicu svežeg peršuna.

Sendvič sa salatom od jaja

Sastojci:

  • 10 barenih jaja
  • 250g Dijamant majoneza
  • 1 kašika seckane mirođije
  • 100g kiselih krastavčića
  • 8 velikih kriški tost hleba

Priprema:

    1. Iseckajte sitno jaja i krastavčiće pa sjedinite sve sastojke i začinite po ukusu.
    2. Premažite krišku tosta sa 2 kašike salate pa preklopite. Ponovite sa preostalim hlebom. 3. Sendviče dobro ohladite pre nego što ih isečete kalupom po izboru.

Zaokružite praznike!

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]