Mladi poslastičar

Projekat “Mladi Poslastičar“ nastavlja svoje putovanje po Srbiji

“Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da nestane. Zašto bi neko postao poslastičar?“

Zdravko Gavrilović
Poslastičar Dijamant kuhinje

“Druženje, sticanje novih znanja, učenje od svetski priznatog poslastičara Zdravka Gavrilovića, ali i razmena ideja sa vršnjacima tokom projekta „Mladi poslastičar“, za mene je bilo neprocenjivo iskustvo.”

Milica Đurđević
Pobednica prvog ciklusa

Našem slatkom karavanu ove godine priključiće se učenici pet stručnih škola iz Aranđelovca, Kule, Smedereva, Šapca i Leskovca. Kroz praktične radionice odabrani srednjoškolci, učiće od svetski priznatog poslastičara Zdravka Gavrilovića, kako bi postali vrhunski majstori svog zanata. Novostečena znanja pokazaće tokom finalnog takmičenja koje će biti održano u Beogradu početkom 2019. godine.

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i naša kompanija kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Postavite pitanje našem poslastičaru!