Šesti po redu ciklus takmičenja „Mladi poslastičar“ završen u gradu na obali Dunava

Šesti po redu ciklus takmičenja „Mladi poslastičar“ završen u gradu na obali Dunava

Ko su finalisti iz Smedereva?

Smederevo je grad koji se u svojoj dugoj istoriji veliki broj puta našao u ulozi domaćina brojnih takmičenja i manifestacija, u čijem se fokusu neretko nađu i kolači. Tako je u ovom gradu na obali Dunava nedavno održano i takmičenje u pravljenju kolača, a u okviru kojeg su nam stanovnici Smedereva dokazali da im je poslastičarstvo u genima.

Upravo zbog toga, Dijamant je odlučio da još jednom zaviri u prostorije Ekonomsko-trgovinske škole i ponovo se uveri u umeće mladih Smederevaca i Smederevki, koji su bili spremni da pokažu svoje poslastičarsko umeće i izbore se za svoje mesto u finalu.

Po poslednji put u ovoj sezoni, početak radionice obeležen je masterclass predavanjem poslastičara Zdravka, koji je učesnicima pokazao kako da pripreme kolač koji će predstavljati jedan od izazova na finalu u Beogradu. Pored toga, naš eminenti poslastičar deci je dao vetar u leđa svojom podrškom i savetima, koji su puni novog elana započeli ono u čemu su najbolji – pripremanje kolača!

Miris tarta sa voćem ubrzo je ispunio školsku kuhinju, a takmičenje je zvanično počelo.

Pobedila su tri tarta čiji je su ukus, struktura i izgled bili na najvišem nivou, a koje su pripremile učenice Jelena Jovanović, Tatjana Ivković i Andrijana Tasić. One će se pridružiti svojim kolegama iz ostalih gradova na svečanom finalu, koje će se održati u prostorijama Metro Horeca centra.

Slatkim okršajem u Smederevu završili smo ovogodišnju potragu za finalistima, koji nam, osim iz Smedereva, dolaze i iz Novog Sada, Novog Kneževca, Niša i Subotice.

Uzbuđene finaliste očekuje finale u Beogradu, na kojem ćemo još jednom izglasati novu zvezdu poslastičarstva!

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]