Treća radionica projekta Mladi poslastičar održana u Novom Kneževcu

Treća radionica projekta Mladi poslastičar održana u Novom Kneževcu

Dragulj Vojvodine otkrio nove talente

Karavan Mladog poslastičara obišao je prvi put Novi Kneževac, gradić smešten u severnom delu Vojvodine, koji je poznat po svojoj istoriji i kulturi, ali i gastronomskim čarolijama, koje su deo lokalnog identiteta.

Početak radionice obeležila je puna učionica đaka i profesora, poslastičara, kuvara, ali i drugih ugostiteljskih profesija, koji su uz najveću pozornost i pažnju slušali motivacioni govor Zdravka Gavrilovića i „upijali“ savete koji će im značiti za dalji nastavak karijera.

Nakon pruženog vetra u leđa i lepih reči podrške, učenici Gimnazije i srednje stručne škole „Dositej Obradović“, imali su priliku da se kroz interaktivni pristup, rame uz rame sa Zdravkom pripreme i „pokupe“ trikove koji će im značiti za dalji nastavak takmičenja. Slatka kombinacija karamele, čokolade, badema i vanile, preplavila je poslastičarski kabinet, a ubrzo nakon toga usledilo je interno takmičenje u pripremi poslastica.

Izabrati samo tri učenika, od toliko talentovanih, zaista nije bio lak zadatak za Zdravka. Najlepše čokoladne bombe pripremile su Bojana Ivanov, Bojana Jegreški i Reka Miškoci koje će sa učenicima drugih škola iz Srbije odmeriti snage u finalu koje će se održati u Beogradu.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]