Priprema
1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.
2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.
Prijatno 🙂
Potrebno
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g obarenog pirinča
- 30 g seckanih badema
- 30 g suvog grožđe
- so, biber
- aleva paprika
- cimet
- mleveni kim
- 4 tikvice
- 4 kašike maslinovog ulja
- 16 komada koktel paradajza