Punjene tikvice

Punjene tikvice

Priprema

1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.
2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.
Prijatno 🙂

Potrebno

  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 100 g obarenog pirinča
  • 30 g seckanih badema
  • 30 g suvog grožđe
  • so, biber
  • aleva paprika
  • cimet
  • mleveni kim
  • 4 tikvice
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 16 komada koktel paradajza
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 4]