Priprema
Pile isecite na komade i kuvajte ga oko 20 minuta u posoljenoj vodi s korenom đumbira i kašikom luka. Izvadite meso iz bujona i pržite ga na ulju dok ne dobije zlatnu boju, a onda ga ocijedite na papirnom ubrusu. Ostatak luka, paradajz i začinsku papriku prodinstajte na ulju, pa ubacite puter od kikirikija i dodajte malo vode. Piletinu vratite u sos, dodajte začine i vodu po potrebi, pa dinstajte na umjerenoj temperaturi još 45 minuta. Obarite plavi patlidžan, isecite ga na komade, kuvana jaja na četvrtine i servirajte s paprikašem, uz koji obavezno ide kuvani pirinač.
Potrebno
- 1 pile
- 250 g svežeg seckanog paradajza
- 250 g sitno seckanog crnog luka
- 250 g plavog patlidžana
- šolja paradajz pirea
- 250 g putera od kikirikija
- kašičica ljute začinske paprike
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- šolja i po vode
- so
- koren đumbira
- ulje