Paprikaš sa kikiriki puterom

Paprikaš sa kikiriki puterom

Priprema

Pile isecite na komade i kuvajte ga oko 20 minuta u posoljenoj vodi s korenom đumbira i kašikom luka. Izvadite meso iz bujona i pržite ga na ulju dok ne dobije zlatnu boju, a onda ga ocijedite na papirnom ubrusu. Ostatak luka, paradajz i začinsku papriku prodinstajte na ulju, pa ubacite puter od kikirikija i dodajte malo vode. Piletinu vratite u sos, dodajte začine i vodu po potrebi, pa dinstajte na umjerenoj temperaturi još 45 minuta. Obarite plavi patlidžan, isecite ga na komade, kuvana jaja na četvrtine i servirajte s paprikašem, uz koji obavezno ide kuvani pirinač.

Potrebno

  • 1 pile
  • 250 g svežeg seckanog paradajza
  • 250 g sitno seckanog crnog luka
  • 250 g plavog patlidžana
  • šolja paradajz pirea
  • 250 g putera od kikirikija
  • kašičica ljute začinske paprike
  • 4 tvrdo kuvana jajeta
  • šolja i po vode
  • so
  • koren đumbira
  • ulje
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]