Napravite najbolji i najsočniji burger ikada

Napravite najbolji i najsočniji burger ikada?

Otkrićemo vam tajni sastojak!

Prolećni praznici su prošli, već nam je svima dobro poznato, vreme je za roštiljanje u prirodi, druženje uz ukusnu i, najvažnije, kvalitetnu hranu. Zato je osnovno pitanje zapravo da li znate trik za pravljenje najboljeg burgera, većini omiljenog mesa sa roštilja.

Bez obzira na to da li spremate klasične pljeskavice ili majstorišete i pripremate čitav hamburger, najvažnije je da meso bude adekvatno pripremljeno. Zapravo, adekvatno nije dovoljno dobra reč, budući da za vas imamo trik za pripremanje „najsočnijeg burgera na svetu“, i otkrićemo vam koji to sastojak pravi razliku.

Verovali ili ne, svetski majstori roštilja i kuvari ustanovili su da je put do idealno sočnog  burgera dodavanje majoneza mesu pre pečenja. Idelna doza jeste kesica majoneza na jedan kilogram mlevenog mesa. Tajna leži u tome što će majonez sprečiti da pečenje na roštilju isuši meso u bilo kojoj količini, a pri tome neće ni na koji način ugroziti miris i ukus mesa, čak na protiv. 🙂

 Napravite najbolji i najsočniji burger

Napravite najbolji i najsočniji burger

Verujemo da su to dovoljno dobri razlozi da ove godine obradujete vaše goste i prijatelje novim receptom i za njih spremite najsočnije burgere sa savršenom sjajnom teksutrom i gornjom koricom, za koje će se pobrinuti vaš skriveni sastojak.

Priprema:

Zamešajte majonez, prezlu i sadržaj kesice supe, dodajte to i luk u meso, izmešajte dobro, ostavite da odstoji u frižideru. Oblikujte 8 burgera, pecite na dobro zagrejanom roštilju uz samo jedno okretanje, vatra ne treba da bude prejaka, samo žica treba da bude dobro zagrejana.

Burgeri se serviraju u zemičkama, ko voli može i u somunu, dalje je sve stvar vaše mašte (da ne kažemo dalje je sve stvar režije J) vodite računa da se ne ohladi. J Bitno je da dodate nešto hrskave salate, sočnog paradajza, eventualno koji slajs sira i kolut luka, ili plavog sira i pržene slaninice sa lukom, ne zaboravite da sve pripremite za dolazak vrućeg burgera, jedino kečap ide posle njega, u svakom slučaju javite utiske. Prijatno 🙂

Sastojci:

120g Dijamant Klasik majoneza

120g Prezle

1 jako sitno iseckan luk

1 mešavina začina po ukusu

1kg mlevene junetine ili teletine ili ćuretine

Zemičke

Salate

Ocenite članak
[Ukupno: 22 Prosečno: 3.1]