Priprema:
Napraviti sos. U manjoj činiji viljuškom izdrobiti plavi sir.
Dodati ostale sastojke. Sve dobro promešati, staviti u frižider i prekriti pvc folijom. Ostaviti da se hladi.
U činiju za mešanje staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati.
Nožem odvojiti krilca od zakrilca i staviti u veću posudu.
Preliti krilca marinadom i dobro promešati. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru 3-4h (može i ceo dan)
Marinirana krilca rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni na 200°C 30 min.
Krilca služiti topla dekorisana sitno seckanim peršunom, žutom baburom i kriškama čerija. Uz njih servirati sos .
Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
Marinada
200 g mlečnog margarina Dobro jutro
1 crvena paprika sitno seckana
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašika meda
1 dl soja sosa
Sok od pola limete
Umak od sira
2 kašike majoneza
2 kašike milerama
100 g sira sa plavom plesni
čen belog luka sitno seckan
kašičica sirćeta Dijamant