Slasna pileća Krilca

Priprema:

Napraviti sos. U manjoj činiji viljuškom izdrobiti plavi sir.

Dodati ostale sastojke. Sve dobro promešati, staviti u frižider i prekriti pvc folijom. Ostaviti da se hladi.

U činiju za mešanje staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati.

Nožem odvojiti krilca od zakrilca i staviti u veću posudu.

Preliti krilca marinadom i dobro promešati. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru 3-4h (može i ceo dan)

Marinirana krilca rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u rerni na 200°C 30 min.

Krilca služiti topla dekorisana sitno seckanim peršunom, žutom baburom i kriškama čerija. Uz njih servirati sos .

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca

Marinada

200 g mlečnog margarina Dobro jutro
1 crvena paprika sitno seckana
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašičica mlevenog bibera

1 kašika meda

1 dl soja sosa

Sok od pola limete

Umak od sira

2 kašike majoneza
2 kašike milerama
100 g sira sa plavom plesni
čen belog luka sitno seckan
kašičica sirćeta Dijamant

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]