Goveđi gulaš

Goveđi gulaš

Priprema

Iseckajte crni luk, pa ga dinstajte na ulju dok ne postane staklast. Dodajte propasiran beli luk i mlevenu začinsku papriku, a potom meso isečeno na manje kocke. Nalijte vrelom vodom, pa dodajte paprike isečene na sitne kocke i sok od paradajza. Stavite lorberov list i začinite solju i biberom. Kuvajte na tihoj vatri. Kada je jelo skoro kuvano, dodajte crno vino i još malo prokuvajte.

Potrebno

  • 1 kg junećeg buta
  • 500 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena babura
  • 1 crvena paprika
  • 200 ml soka od paradajza
  • čaša crnog vina
  • lorberov list
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • mlevena začinska paprika
  • Dijamant ulje
Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 3.2]