Šnite Čoko Narandža

Šnite Čoko Narandža

Priprema

Za fil istopite zajedno čokoladu i Dijamant margarin s ukusom čokolade i narandže pa dodajte 4 kašike šećera u prahu, izmešajte i ostavite na stranu da se ohladi.

Pripremite kalup dužine 23-25 cm. Stranice premažite uljem i pospite sa malo brašna, a dno obložite pek-papirom.

Umutite jaja sa šećerom, prosejte zajedno brašno i kakao.

Istopite margarin i malo ga prohladite.

U smesu od jaja dodajte pola mešavine brašna i kakaa, lagano izmešajte pa dodajte istopljen margarin i ostalu polovinu brašna.

Smesu istresite u kalup i pecite oko 30 min na 180°C.

Proverite čačkalicom da li je smesa pečena i unutra. Ako počne previše da tamni po površini prekrite kalup alum. folijom.

Koru ostavite da se prohladi u kalupu pa je izvadite i ohladite do kraja.

Presecite koru vodoravno na  4 dela.

Kore možete malo natopiti sokom, ukoliko želite. Ohlađeni fil sasvim malo izmiksirajte, pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite okolo celu tortu i ukrasite po želji listićima badema.

Potrebno

KORA

7 kom jaja

200g sećera

150g brašna

50g kakaa

125g istopljenog Dijamant margarina s ukusom čokolade i narandže

FIL

200g tamne čokolade

125g Dijamant margarina s ukusom čokolade i narandže

4 kašike šećera u prahu

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]