Priprema
Za fil istopite zajedno čokoladu i Dijamant margarin s ukusom čokolade i narandže pa dodajte 4 kašike šećera u prahu, izmešajte i ostavite na stranu da se ohladi.
Pripremite kalup dužine 23-25 cm. Stranice premažite uljem i pospite sa malo brašna, a dno obložite pek-papirom.
Umutite jaja sa šećerom, prosejte zajedno brašno i kakao.
Istopite margarin i malo ga prohladite.
U smesu od jaja dodajte pola mešavine brašna i kakaa, lagano izmešajte pa dodajte istopljen margarin i ostalu polovinu brašna.
Smesu istresite u kalup i pecite oko 30 min na 180°C.
Proverite čačkalicom da li je smesa pečena i unutra. Ako počne previše da tamni po površini prekrite kalup alum. folijom.
Koru ostavite da se prohladi u kalupu pa je izvadite i ohladite do kraja.
Presecite koru vodoravno na 4 dela.
Kore možete malo natopiti sokom, ukoliko želite. Ohlađeni fil sasvim malo izmiksirajte, pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite okolo celu tortu i ukrasite po želji listićima badema.
Potrebno
KORA
7 kom jaja
200g sećera
150g brašna
50g kakaa
125g istopljenog Dijamant margarina s ukusom čokolade i narandže
FIL
200g tamne čokolade
125g Dijamant margarina s ukusom čokolade i narandže
4 kašike šećera u prahu