Priprema:
U mleku razmutiti kvasac, pola kašičice soli i pola kašičice šećera, pa ostaviti da odstoji 10 minuta.
U posudu staviti brašno, margarin, jaje, kašičicu soli, kašičicu šećera i na kraju kvasac. Umesiti glatko testo, tako da se ono odvaja od zidova posude. Po potrebi dodati malo vode ili brašna dok testo ne bude željene gustine. Zatim ga izvaditi na radnu površinu i dobro umesiti (3–4 minuta). Od testa formirati jufku (loptu) i vratiti ga u posudu. Prekriti ga čistom krpom i ostaviti na toplom 30 minuta da naraste.
Na radnoj površini premesiti testo. Posuti površinu sa malo brašna, pa razvući testo oklagijom u pravougaonik 35 x 20 cm. Posuti grožđicama, rendanom korom pomorandže i cimetom, a potom urolati.
Zagrejati rernu na 200 °C. Iseći rolat od testa na komade širine 2–3 cm, pa ih, presekom okrenutim nagore, poslagati u posudu za pečenje podmazanu margarinom. Peći 25–30 minuta.
U manjoj šerpi ugrejati med. Gotov kolač premazati toplim medom kako bi dobio slatku glazuru.
Pužiće služiti tople ili hladne, po želji.
Sastojci:
500 g brašna
2 dl toplog mleka
1 jaje
250 g Dobro jutro margarina s mlekom
1 paketić svežeg kvasca
1½ kašičica soli
1½ kašičica šećera
150 g suvog grožđa
rendana kora 1 pomorandže
3 kašike meda cimet po ukusu