Empanada

Empanada

Priprema

Testo: Umutiti jaje, belance, so, vodu i sirće. U drugoj činiji sjediniti margarin, mast i brašno, dobro ga prstima ujednačiti u rastresitu masu. Sjediniti ove dve mase i umesiti glatko testo. Prekriti ga i ostaviti u frižideru da odstoji sat vremena (može i duže).
Fil: iseći na kockice kobasice i crni luk, pa u tu smesu dodati paradajz pelat (usitnjen) i začiniti sa solju i biberom po ukusu… Po želji dodati rendani sir.
Prijatno!

Potrebno

  • 500 g brašna
  • 2 jaja (jedno celo i jedno belance)
  • ½ kašike soli
  • kašika Dijamant sirćeta
  • 1 dl hladne vode
  • 3 kašike masti
  • kašika margarina Dijamant Classic
  • Slani fil
  • 150 g kobasice
  • pola glavice crnog luka
  • 200 g paradajz pelata
  • so i biber po želji
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3.5]