Ukoliko tražite jednostavan recept kojim želite da iznenadite svoju voljenu osobu, a ujedno I da se dobro zabavite, predlažemo vam da napravite slano srce od lisnatog testa s punjenjem koje podseća na picu. Čak i ako niste majstor u kuhinji, ovo je vrlo jednostavno napraviti, a i brzo je gotovo.
Vaši voljeni će sigurno biti oduševljeni, jer svi znamo ovu staru izreku – Ljubav na usta ulazi!
PRIPREMA:
- Razvucite dva lisnata testa valjkom za testo na istu debljinu i složite jedno preko drugog.
- Kako biste izrezali pravilan oblik srca najlakše je koristiti gotov šablon koji ste ranije pripremili i izrezali. Stavite šablon na vrh i nožem izrežite dva identična srca. Ako i nemate šablon, znate otprilike oblik srca, možda će biti još simpatičnije ako nije savršeno.
- Gornje srce stavite na stranu.
- Donje srce po sredini premažite sokom od paradajza, ali ne do ivice, ostavite bar 1‐2 cm prazno od ivice radi premaza od jaja.
- Izmutite jaje sa kašikom vode i premažite rubove srca. Premaz služi da se dva testa zalepe.
- Na deo srca sa sokom od paradajza posložite prvo sitno seckanu šunku.
- Zatim na šunku stavite rendani sir.
- Vrh pospite sitno seckanim crnim maslinama i Pesto umakom (samo na vrh kašike).
- Gornjim delom srca preklopite donji i prstima utisnite ivice da se gornje i donje srce zalepe.
- Premažite celo srce mešavinom jajeta i vode.
- Pospite srce semenkama susama i/ili chia semenkama za ukras.
- Dobro zagrejte rernu na 200 stepeni i srce pecite oko 20 minuta.
SASTOJCI:
- 500g lisnatog testa sa Dijamant Classic stonim margarinom
- 100g šunkarice
- 100g rendanog sira
- Nekoliko kašika soka od paradajza
- 10 Dijamant crnih maslina
- 2 kašike umaka Pesto Genovese
SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE:
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- Susam
- Chia semenke
Srce se može konzumirati toplo i hladno. Umesto navedenih sastojaka za punjenje srca, možete koristiti i neke svoje, odnosno one koje voli vaša voljena osoba. Za dekoraciju možete koristiti i mlevene bademe ili neke druge semenke, poigrajte se sa ukrašavanjem.