V Radionica Mladi poslastičar – Ugostiteljsko turistička škola Niš

Na poslednoj radionici u okviru projekta „Mladi poslastičar“ sačekale su nas Nišlije i pokazale svoje umeće

U nizu od pet radionica, u sklopu kojih su se održavala i interna takmičenja naših poslastičara, poslednja je održana u gostoljubivom Nišu. Sa Zdravkom smo se se tog dana uputili ka jugoistoku Srbije, zadovoljni uspehom u kome smo na radionicama uživali, ali i pomalo tužni jer se lepa druženja za sada privode kraju.

Master klas Zdravka Gavrilovića

Mastresclass koji se iščekuje

U Ugostiteljsko-turističkoj školi sve je bilo spremno. Veliki broj učenika očekivao je masterclass, pa za njim i takmičenje, a profesori su bili tu da pruže podršku. Nakon što se Zdravko upoznao sa učenicima, predavanje i radionica su počeli, a oni su se bez oklevanja pridružili Dijamantovom Poslastičaru i uzeli alat u ruke.

Takmičenje:

Spretnost i kolegijalnost

Kabinetima se širio miris čokolade, a vešte ruke učenika letele su sa kora za tortu do krema koji se topio na šporetu, a zatim su spretno oblikovale dekoraciju. Sve to, prema Zdravkovom mišljenju, najbolje je pošlo za rukom Snežani Pržić, Dajani Mitić i Nemanji Đorđević, koji će svoje znanje pokazati i na finalnom takmičenju projekta „Mladi poslastičar“.

Proglašenje finalista:

U susret finalu

Petnaestoro učenika, pobednika internih takmičenja, na samom početku proleća srešće se u Beogradu, na finalnom takmičenju mladih poslastičara. Najbolji od njih odneće laskavu titulu, a pored toga, kompanija Dijamant obezbedila je i novčanu nagradu u iznosu od dvesta hiljada dinara, za nastavak školovanja ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog posla. U tom slučaju, najboljem mladom poslastičaru ostaće da u svoju uspešnu budućnost uloži samo još ljubav.

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]