Brusketi garlic:
sastojci za namaz:
230gr Dobro Jutro margarina
2 kašike mlevenog ili 4 čena zgnječenog belog luka
3 kašike svežeg seckanog peršuna
Za posipanje:
100-200gr kačkavalja
Vrsta hleba:
Baget ili slično
Priprema:
Dobro Jutro margarin pomešati sa iseckanim peršunom i belim lukom. Iseći kriške baget hleba, premazati ih namazom. Poređati u pleh. Rernu zagrejati na 180°C i ubaciti bruskete da se peku oko 10 minuta. Izvaditi, posuti kačakavaljem po želji i vratiti u rernu još nekoliko minuta.
Namaz sa svežim začinskim biljem:
Sve blendirati:
2-3 lista bosiljka
5-6 listova peršuna
5-6 listova vlašca
1 režanj belog luka
1 kašika limunovog soka
1/2 kašičice soli
Mleveni beli biber
Namaz Mediteran:
Sve blendirati:
10 maslina, sitno seckana suva šunka (količina po želji)
ribana korica limuna
crveni biber
so