Polpetice od jaja
Jaja nekako retko imaju glavnu ulogu u jelu, zar ne? Uvek su sporedni likovi ali bez kojih se ne može. Ona su tu da vezuju, daju kremastu teksturu i nežan ukus.
Naravno, izuzetak je doručak gde jaja ubedljivo nose sve nagrade za ukus.
Mi smo više mislili na, recimo, slave, gde je jaje ili na pola pa tvrdo skuvano ili nevidljivo u većini jela.
Zato vam mi ovog puta donosimo recept u kome će jaja pobrati sve simpatije i pokoju nevericu. Kako vam zvuče polpetice od jaja? Neobično? Komplikovano? Nemoguće?
Ništa od toga! U pitanju je ukusan, brz i lak recept. Uverite se i sami.
Priprema:
Umutite sveža jaja, i dodajte im sitno izrendan Gauda sir, iseckan peršun i na kraju prezle.
Smesu začinite sa malo soli, bibera i začinima po sopstvenom ukusu. Predlažemo origano ili bosiljak. Samo nemojte preterati, potrebno je tek da zamiriše i doda aromu.
Kašiku po kašiku guste smese spuštajte lagano u vrelo i duboko ulje.
Ćuftice od jaja pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Odložite na kuhinjske ubruse koji će zdušno pokupiti višak masnoće.
Servirajte sa ljubavlju i Dijamant majonezom koji ste dodatno obogatili i vizuelno i po ukusu grubo mlevenim biberom. Prijatno!
Sastojci:
- 10 jaja
- 300 grama Gauda sira
- 250 grama prezli
- biber
- so
- peršun
- Dijamant ulje – za prženje