Za zdravlje Vaše dece!

Za zdravlje Vaše dece!

Završetak humanitarne akcije za Dom zdravlja Kragujevcu

Kragujevac 17. januar 2013. godine – Kompanija Dijamant iz Zrenjanina sprovela je humanitarnu akciju pod nazivom „Za zdravlje naše dece“ i izdvojila deo svojih prihoda za nabavku hematološkog brojača za Dom zdravlja Kragujevac. Danas je ova oprema zvanično stavljena u upotrebu, na drugom spratu Specijalističke konsultativne službe u blizini školskog i dečijeg dispanzera.

Direktorka Doma zdravlja dr Branimirka Svilar, izrazila je zahvalnost kompaniji Dijamant koja je prepoznala potrebe ove ustanove, koja pruža zdravstvenu zaštitu za oko 180.000 stanovnika grada i okoline. Osnivač laboratorijske dijagnostike dr Veroljub Knežević, istakao je važnost ove opreme, koja će od posebnog značaja biti za najmlađe pacijente. „ Ova oprema, omogućiće laboratoriji znatno brže analize krvi, a velika prednost je i što naši najmlađi pacijenti i bebe, više neće morati da vade krv iz vene, već će uzorak krvi iz prsta biti dovoljan za CRP analizu.“ – istakao je dr Veroljub Knežević.

„Kompanija Dijamant iz Zrenjanina, kao društveno odgovorna kompanija koja često učestvuje u humanitarnim akcijama, prepoznala je potrebe Doma zdravlja Kragujevac, i odlučila da deo svog prihoda od prodaje izdvoji za nabavku hematološkog brojača. Kragujevac je četvrti po veličini grad u Srbiji, a funkcionisanje zdravstva u tako velikom gradu od izuzetnog je značaja za njegove stanovnike, zato smo se i odlučili za pomoć kragujevačkom Domu zdravlja.“- istakao je ovom prilikom Vladimir Milović, direktor marketinga i razvoja kompanije Dijamant.

Kompanija Dijamant, lider u proizvodnji biljnih ulja, margarina i majoneza, društvenu odgovornost smatra veoma važnim segmentom poslovanja i često učestvuje u humanitarnim aktivnostima širom Srbije. Akcija nabavke hematološkog brojača, kojim će se znatno unaprediti zdravstvena usluga Doma zdravlja Kragujevac, samo je jedna u nizu projekata kojim se ponosi kompanija Dijamant.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]