Kako se super provesti sa decom na raspustu?

Kako se super provesti sa decom na raspustu?

Da li pravite plan ili samo uživate?

Raspust! Ta čaraobna, omiljena reč, ne samo za decu, već i za roditelje! Mališani iz Vojvodine su u njemu već uživali, a ostala deca tek će se prepustiti čarima zimskog raspusta. Pošto je period prazničnih darivanja i euforije iza nas, sada je vreme za nove zimske avanture. Kako iskoristiti svaki minut zimskog raspusta na najbolji način?

Kako biste vreme proveli na najoriginalniji način, predlažemo vam da napravite listu aktivnosti koju želite da organizujete za vašu decu tokom zimskog raspusta. Evo nekoliko naših predloga:

1. Vašim mališanima je neopohodna energija za sve planirane aktivnosti, zato dan započinite obavezno zajedničkim doručkom. Pogedajte našu kretaivnu Dobro jutro knjižicu https://dijamant.rs/bonton-za-stolom-u-okviru-dobro-jutro-kreativne-knjizice-zk67-28 i već na početku dana obradujte vaše dete originalnim sendvičem.

2. Jedna od zabava nalazi se izvan udobnosti vašeg doma! Toplo se obucite i prepustite se zimskim čarolijama-klizanju, sankanju i grudvanju a kada se nosići i ručice smrznu, pravac u bioskop. Filmski repertoar obiluje komičnim, animiranim filmovima koji su namenjeni svim uzrastima. Deca će biti oduševljena, a vi ćete se bar na trenutak vratiti u detinjstvo.

3. Ukoliko vam se ne bude išlo napolje, organizujte deci pidžama žurku. Mališane obradujte kiflicama ili picom za večeru. Ne samo što će kuća mirisati divno već će i oni sigurno sve sa zadovoljstvom pojesti. Posle večere, probudite takmičarski duh kod dece, pokažite im stare dobre društvene igre sa tablom, kockicama, kartama ili jednostavno igrajte sa njima pantomime. Otkrićete deci jedan potpuno nov i kreativan svet koji postoji izvan sveta kompjutera i virtulene stvarnosti.

4. Ukoliko na odmor gledate kao na beg iz grada, organizujte putovanje koje će za vašu decu biti prava avantura. Pevajte zajedno tokom vožnje vaše omiljene pesme, igrajte na slovo na slovo, pogađajte koje su to zdrave namirnice, šta sve može da se napravi od suncokreta, krompira, jaja, koje sve domaće životnje žive na selu, za koje sve planine znaju u Srbiji…Tako ćete na zanimljiv način da se zabavite ali ujedno i da ponovite zanje iz Sveta oko nas ili geografije a da deca neće biti ni svesna da ih zapravo preslišavate.

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]