Urmašice by Poslastičar

Urmašice by Poslastičar

Priprema:


Kuvati vodu, šećer i limun. Kad prokuva ostaviti da kuva još 10-ak min da se sirup ukuva.

Zamesti testo od svih sastojaka i ostaviti da se odmori u frižideru. Od testa praviti loptice i oblikovati ih u elipsu i ređati u malo podmazan pleh.

Premazati urmašice sa jajima i staviti polutku oraha na svaku urmašicu.


Peći na 180 stepeni oko 15 min.


Preliti sa sirupom dok su urmašice vruće.


Najbolje je da prenoće, pa da se onda jedu.

Sastojci:

  • 250gr Dijamant Classic margarina
  • 2 kašičice šećera
  • 100gr jogurta
  • 2 jajeta
  • 425gr brašna
  • jedna kesica praška za pecivo
  • Orah jezgro
  • 1 jaje za premazivanje

Sirup:

  • 1kg šećera
  • 1l vode
  • 1 limun

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]