Urmašice by Poslastičar
Priprema:
Kuvati vodu, šećer i limun. Kad prokuva ostaviti da kuva još 10-ak min da se sirup ukuva.
Zamesti testo od svih sastojaka i ostaviti da se odmori u frižideru. Od testa praviti loptice i oblikovati ih u elipsu i ređati u malo podmazan pleh.
Premazati urmašice sa jajima i staviti polutku oraha na svaku urmašicu.
Peći na 180 stepeni oko 15 min.
Preliti sa sirupom dok su urmašice vruće.
Najbolje je da prenoće, pa da se onda jedu.
Sastojci:
- 250gr Dijamant Classic margarina
- 2 kašičice šećera
- 100gr jogurta
- 2 jajeta
- 425gr brašna
- jedna kesica praška za pecivo
- Orah jezgro
- 1 jaje za premazivanje
Sirup:
- 1kg šećera
- 1l vode
- 1 limun