Ljubav je…
Dan sa voljenom osobom po Dijamant receptu
Pokažite nam se kako se u vaš Dan zaljubljenih umešala ljubav i osvojite putovanje u najromantičniji grad na svetu
Najlakši put do nečijeg srca je put kroz stomak. Nema sumnje da će vaša draga ili vaš dragi najviše uživati u onome što ste sami spremili za njih. Zašto to ne bi bili kolači sa dva specijalna sastojka – ljubavlju i Dijamant margarinom? Za vas smo pripremili i recepte pomoću kojih ćete zasigurno zagrejati nečije srce.
Međutim, način na koji rešite da provedete ovaj Dan zaljubljenih, uz malo kreativnosti i istinske vrednosti – zagrljaj i osmeh, kolače u čiji recept se umešala ljubav, može da vas odvede i u najromantičniji grad na svetu. Dijamant će jedan zaljubljeni par poslati pravo u Pariz, a potrebno je samo da na društvenim mrežama pokažete na koji se to način Dijamant margarin umešao u vaš dan za ljubav, uz dobro poznat hashtag #usvesemesaljubav, ne zaboravi da taguješ Dijamant profil. 🙂
Dijamant margarin je već poznat kao glavni sastojak neodoljivih kolača u svim važnim prilikama. Zbog toga će ova kompanija i ovog najromantičnijeg dana u godini u Beogradu, Novom Sadu i Nišu na hiljade prolaznika obradovati kolačima koje je za njih pripremio Dijamant brend ambasador Zdravko Gavrilović.
Vođeni ovim primerom, provedite ovaj dan stvarajući slatke uspomene, sa voljenom osobom i dobro proverenim receptom. I ne zaboravite da umešate ljubav.

Recepti za zaljubljene:
Medenjaci
Sastojci:
100gr Dijamant Classic margarina
100gr meda
100gr braon šećera
3gr soli
1 kesica vanilin šećera
5gr sode bikarbone
3gr cimeta
3gr karanfilića u prahu
Priprema:
Istopiti margarin, med, šećer, so I vanillin šećer. U ovu smesu dodati sodu bikarbonu I ohladiti je. Zatim dodati jaja, začine, brašno I dobro izmešati, tako da se dobije glatka masa. Prekriti folijom i ostaviti da odstoji najmanje 3 sata ili da prenoći. Rernu zagrejati na 170 stepeni . Oblikovati loptice I peći 12-15 min. Ohladiti I po želji posuti šećerom u prahu ili napraviti preliv od 150 gr šećera u prahu I par kapi vode. Tu masu preliti preko medenjaka.
Sacher torta
Sastojci za koru:
200g Dijamant Classic margarina
9 kom jaja
280g crne čokolade
100g brašna
200g šećera
5g cimeta
1 tegla džema od kajsije
Sastojci za glazuru od čokolade:
50g Classic margarina
200g crne čokolade
Priprema:
Otopiti margarin I čokoladu. U to dodati žumanca i sve izmešati. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno I ostalu smesu. Sve lagano umešati, kako masa ne bi spala. Peći u okruglom plehu na 180 stepeni oko 3o min.
Kada se kora ohladi preseći je na pola I filovati vrelim džemom od kajsije. Ostaviti da se ohladi, I nakon toga tortu preliti sa 200g crne čokolade I 50 gr margarina.
Tortu servirati sa umućenim šlagom.