Čorbanac
Autor ljiljana stankovic Glavna jela
2 oktobra, 2017
Jako ukusno jelo, napraviti ga pravo je delo
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
Meso iseckati na kockice i sa malo ulja propržiti na jačoj vatri.Kada sav sok uvri, izvaditi meso iz šerpe.Na istoj masnoći propržiti sitnije isečen luk dok postane staklast , vratiti meso u šerpu i na tihoj vatri dinstati uz dolivanje tople vode..Dodati vino, so, biber i mešavinu začina.Pred kraj dinstanja dodati paradjz sok i po potrebi malo vode. Krčkati još malo do potrebne gustine.
Sastojci
6oog. junećeg mesa
2 glavice crnpg luka
1dl. crnog vina
so i biber po ukusu
1 kašičica mešavine začina
2 kašike paradajz soka
2 kašike ulja
Ocenite članak