Čorbanac

Autor ljiljana stankovic  

2 oktobra, 2017

Jako ukusno jelo, napraviti ga pravo je delo

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Meso iseckati na kockice i sa malo ulja propržiti na jačoj vatri.Kada sav sok uvri, izvaditi meso iz šerpe.Na istoj masnoći propržiti sitnije isečen luk dok postane staklast , vratiti meso u šerpu i na tihoj vatri dinstati uz dolivanje tople vode..Dodati vino, so, biber i mešavinu začina.Pred kraj dinstanja dodati paradjz sok i po potrebi malo vode. Krčkati još malo do potrebne gustine.

Sastojci

6oog. junećeg mesa

2 glavice crnpg luka

1dl. crnog vina

so i biber po ukusu

1 kašičica mešavine začina

2 kašike paradajz soka

2 kašike ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]