Pasta sa 4 sira u bešamel sosu
Autor dijamant Glavna jela
14 januara, 2020
Napravite pastu koja je favorit ljubitelja brze pripreme obroka.
Zbog neodoljivih i primamljivih ukusa 4 vrste sira, uveravamo vas da će brzo nestati sa stola.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 1 tanjir
Način pripreme
U šerpi otopiti margarin pa u njemu na srednjoj vatri pržiti brašno uz konstantno mešanje tokom 2 minuta. Dodati mleko i uz mešanje žicom kuvati dok ne dobijemo željenu gustinu. U bešamelu otopiti narendane sireve. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja u većoj količini slane vode. Procediti skuvanu testeninu i umešati u sos od 4 sira pa poslužiti toplo. Začiniti soli i biberom po ukusu.
Sastojci
500 ml mleka
50 g margarina sa maslacem
50 gr brašna
100 gr mocarela sira
100 gr plavog sira
100 gr trapista
100 gr parmezana
200 gr suve paste
so i biber
ulje Mediteran