Zapečene pizza palačinke
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
5 septembra, 2017
Malo drugačiji recept za palačinke od onog na koji smo navikli, glavna razlika je to što su zapečene u rerni i što su kao takve mnogo ukusnije od nadevenih, klasičnih.
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
U činiju narendati salamu, sir, dodati kečap i origano i sve promešati.
U posebnoj činijici umutiti rendani sir, jaja, so i pavlaku.
Umutiti smesu za palačinke i ispeći ih. Palačinke premazati nadevom i zamotati.
Ređati pola zamotanih palačinaka u veću vatrostalnu posudu koju ste predhodno premazali uljem.
Preko poređanih palačinaka premazati pola preliva, pa opet poređati palačinke i od gore preliv.
Staviti u zagrejanu rernu da se zapeku 15 minuta na 180°C.
Pošto se radi o slanim palačinkama, u testo možete odati neki svež začin, recimo bosiljak.
Sastojci
Testo za Palačinke
250g Kikindskog brašna
300ml mleka
300ml vode
so
2 jaja
Dijamant suncokretovo ulje
NADEV
200g salame
200g trapista
200g Dijamant pizza kečapa
Origano
PRELIV
180g kisele pavlake
150g trapista
2 jaja
so