Zapečene pizza palačinke

Autor Dijamant.Kuhinja  

5 septembra, 2017

Malo drugačiji recept za palačinke od onog na koji smo navikli, glavna razlika je to što su zapečene u rerni i što su kao takve mnogo ukusnije od nadevenih, klasičnih.

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

U činiju narendati salamu, sir, dodati kečap i origano i sve promešati.

U posebnoj činijici umutiti rendani sir, jaja, so i pavlaku.

Umutiti smesu za palačinke i ispeći ih. Palačinke premazati nadevom i zamotati.

Ređati pola zamotanih palačinaka u veću vatrostalnu posudu koju ste predhodno premazali uljem.

Preko poređanih palačinaka premazati pola preliva, pa opet poređati palačinke i od gore preliv.

Staviti u zagrejanu rernu da se zapeku 15 minuta na 180°C.

Pošto se radi o slanim palačinkama, u testo možete odati neki svež začin, recimo bosiljak.

Sastojci

Testo za Palačinke

250g Kikindskog brašna

300ml mleka

300ml vode

so

2 jaja

Dijamant suncokretovo ulje

NADEV

200g salame

200g trapista

200g Dijamant pizza kečapa

Origano

PRELIV

180g kisele pavlake

150g trapista

2 jaja

so

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]