Malo drugačiji recept za palačinke od onog na koji smo navikli, glavna razlika je to što su zapečene u rerni i što su kao takve mnogo ukusnije od nadevenih, klasičnih.
Vreme pripreme: 1 sat
Vreme kuvanja: 15 minuta
Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
U činiju narendati salamu, sir, dodati kečap i origano i sve promešati.
U posebnoj činijici umutiti rendani sir, jaja, so i pavlaku.
Umutiti smesu za palačinke i ispeći ih. Palačinke premazati nadevom i zamotati.
Ređati pola zamotanih palačinaka u veću vatrostalnu posudu koju ste predhodno premazali uljem.
Preko poređanih palačinaka premazati pola preliva, pa opet poređati palačinke i od gore preliv.
Staviti u zagrejanu rernu da se zapeku 15 minuta na 180°C.
Pošto se radi o slanim palačinkama, u testo možete odati neki svež začin, recimo bosiljak.