Velika praznična pancerota
Autor Svetlana Savic Jeremic Peciva
4 aprila, 2018
Ukusna i sočna pancerota.
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 8 porcije
Način pripreme
Priprema lisnatog testa:
Pomešati brašno i so pa u tu smesu narendati margarin.
Dodati hladnu vodu pa drškom varjače sve sjediniti.
Na kraju malo i rukom umesiti da se svo brašno pokupi pa istresti na pobrašnjenoj površini.
Testo razviti oklagijom u obliku pravougaonika debljine oko 1 cm.
Premazati ga margarinom i preklopiti na pola.
Zatim bočne strane preklopiti jednu preko druge i ostaviti da malo odstoji.
Postupak sa preklapanjem ponoviti više puta.
Razviti koru veličine pleha i filovati.
Fil:
koru premazati kečapom, pa posuti seckanom šunkom, suvim vratom i rendanim kačkavaljem.
Preklopiti drugom korom odozgo i peći na 220 C 15 minuta
Što manje mesite rukama da se margarin ne bi topio. Onda dobijate savršeno lisnato testo.
Sastojci
Za pripremu lisnatog testa:
pola kilograma brašna,
1/4 kašičice soli,
150 gr hladnog Dijamant expert margarina,
100 ml hladne vode.
Za fil:
150 gr šunke,
150 gr dimljenog suvog vrata,
200 gr kačkavalja,
100 gr kečapa.