Velika praznična pancerota

By Svetlana Savic Jeremic  

April 4, 2018

Ukusna i sočna pancerota.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 8 porcije

Directions

Priprema lisnatog testa:

Pomešati brašno i so pa u tu smesu narendati margarin.

Dodati hladnu vodu pa drškom varjače sve sjediniti.

Na kraju malo i rukom umesiti da se svo brašno pokupi pa istresti na pobrašnjenoj površini.

Testo razviti oklagijom u obliku pravougaonika debljine oko 1 cm.

Premazati ga margarinom i preklopiti na pola.

Zatim bočne strane preklopiti jednu preko druge i ostaviti da malo odstoji.

Postupak sa preklapanjem ponoviti više puta.

Razviti koru veličine pleha i filovati.

Fil:

koru premazati kečapom, pa posuti seckanom šunkom, suvim vratom i rendanim kačkavaljem.

Preklopiti drugom korom odozgo i peći na 220 C 15 minuta

Što manje mesite rukama da se margarin ne bi topio. Onda dobijate savršeno lisnato testo.

Ingredients

Za pripremu lisnatog testa:

pola kilograma brašna,

1/4 kašičice soli,

150 gr hladnog Dijamant expert margarina,

100 ml hladne vode.

Za fil:

150 gr šunke,

150 gr dimljenog suvog vrata,

200 gr kačkavalja,

100 gr kečapa.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]