Španska pita

By Danijela  

February 4, 2019

Osvaja na prvi zalogaj ☺

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 osobe

Directions

Umutiti jaja, posoliti. Dodati dijamant ulje i jogurt. Izmešati.

Dodati brašna izmešana sa praškom za pecivo.

Šunku, krastavćiće i papriku iseckati na kockice i dodati smesi, dodati i sir.

Izmešati.

Pouljen pleh staviti u rernu da se zagreje. U zagrejanom plehu sipati smesu. Preliti dijamant kečapom.

Peći na 200 C oko 30 minuta.

Prohladjenu pitu seći na kocke.

Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

Ingredients

3 jaja

malo soli

200 ml jogurta

100 g brašna

100 g žutog kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

50 ml dijamant ulja

100 g šunke

4 dijamant kisela krastavčića

1 manja paprika

100 g sira

50 g dijamant kečapa

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3.5]