Uskršnja gnezda sa kokosom
Autor Ana Nikolic Kolači
5 aprila, 2018
Ukusni sitni kolači koji se lako dekorišu.
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 5 minuta
- Broj obroka: 30
Način pripreme
Priprema:
Ušpinovati šećer sa vodom, dodati čokoladu i margarin. Uz stalno mešanje otpiti čokoladu i margarin. Skloniti sa ringle i dodati mleveni keks, mlevene orahe, kokosovo brašno, seckane orahe. Sve sastojke dobro promešati. Kada se smesa ohladi, praviti kuglice i svaku uvaljati u kokosovo brašno, prstima praviti udubljenje u sredini da dobije izgled gnezda. Na sredini svakog gnezda posuti malo kokosovog brašna i poređati par čokoladnih jaja. Staviti na hladnom mestu i kada se stegne služiti.
Sastojci
Sastojci:
2dl vode
250gr šećera
150gr Dijamant Expert margarina
100gr čokolade
100gr kokovo brašno
250gr mlevenog keksa
100gr mlevenih oraha
1 šaka seckanih oraha
Za posipanje:
100gr kokosovog brašna
100gr čokoladnih jaja