Uskršnja gnezda sa kokosom

By Ana Nikolic  

April 5, 2018

Ukusni sitni kolači koji se lako dekorišu.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 30

Directions

Priprema:

Ušpinovati šećer sa vodom, dodati čokoladu i margarin. Uz stalno mešanje otpiti čokoladu i margarin. Skloniti sa ringle i dodati mleveni keks, mlevene orahe, kokosovo brašno, seckane orahe. Sve sastojke dobro promešati. Kada se smesa ohladi, praviti kuglice i svaku uvaljati u kokosovo brašno, prstima praviti udubljenje u sredini da dobije izgled gnezda. Na sredini svakog gnezda posuti malo kokosovog brašna i poređati par čokoladnih jaja. Staviti na hladnom mestu i kada se stegne služiti.

Ingredients

Sastojci:

2dl vode

250gr šećera

150gr Dijamant Expert margarina

100gr čokolade

100gr kokovo brašno

250gr mlevenog keksa

100gr mlevenih oraha

1 šaka seckanih oraha

Za posipanje:

100gr kokosovog brašna

100gr čokoladnih jaja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]