Tart sa jagodama

Autor Novka  

29 decembra, 2017

Sočno, mirišljavo i ukusno.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: 6

Način pripreme

Pomešati brašno, so i šećer i dodati hladan margarin isečen na kockice. Zatim postepeno dodavati hladnu vodu. Da se sastojci sjedine. Umešeno testo podeliti na dva dela, jedan deo da bude malo veći. Staviti u kese i u frižider na par sati.

Za to vreme izrendati jabuku i poprskati sa par kapi limunovog soka i dodati kašiku šećera. Jagode očistiti i preseći na pola. poprskati sa par kapi limunovog soka. Dodati 2 kašike šećera i dve kašike gustina. Ako su zaleđene, odmrznuti ih i ocediti sok. U tom slučaju koristiti bar 1 kg jagoda.

Razviti veći deo testa u okugli pleh tako da testo prelazi i preko ivica pleha. zatim posuti po dnu 2 kašike gustina pa preko jabuku koju ste ocedili od soka. Preko jabuke stavite jagode takođe bez soka. Razvijete drugi deo testa i sečete na trake pa napravite rešetku preko jagoda. Testo koje je bilo preko ivica pleha savijete na unutra.

Umutite žumance sa dve kašike mleka i premažete rešetku pa pospete sa dve kašike šećera. Pečete na 180 stepeni 45 minuta.

Sastojci

Za testo:

420 g brašna

250 g margarina

1/2 kašičice soli

2 kašike žutog šećera

14 kašika ledene vode

Fil:

800 g jagoda

1 rendana jabuka

malo limunovog soka

4 kašike gustina

3 kašike žutog šećera

Za pemazivanje:

1 žumance

2 kašike mleka

2 kašike žutog šećera

Priprema

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]