Slasna Pileća Krilca
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
25 avgusta, 2017
Slatko-Slana Krilca, prste da poližeš, marinirana u začinima, povrću i medu, služena sa umakom I svežom paprikom. Jedna eksplozija ukusa koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
SOS
U manjoj činiji viljuškom izdrobiti plavi sir.
Dodati ostale sastojke. Sve dobro promešati, staviti u frižider i prekriti pvc folijom. Ostaviti da se hladi.
MARINADA
U činiju za mešanje staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati.
Nožem odvojiti krilca od zakrilca i staviti u veću posudu.
Preliti krilca marinadom i dobro promešati. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru 3-4h (može i ceo dan)
Marinirana krilca rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni na 200°C 30 min.
DEKORACIJA
Krilca služiti topla dekorisana sitno seckanim peršunom, žutom baburom i kriškama čerija.
Uz njih servirati sos .
U koliko volite slatko - kiselu varijantu, stavite malo manje ljute paprike, a malo više sirćeta i slatke paprike. U koliko volite ljuto - kiselu varijantu ukusa, stavite malo više ljute paprike i malo više sirćeta i limete, itd...
Sastojci
1kg pilećih krilaca
MARINADA
200g mlečnog margarina Dobro Jutro
1 crvena paprika sitno iseckana
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašičica mlevenog bibera
3 kašike ajvara (dijamant)
1 kašika meda
1dl soja sosa
Sok od pola limete
Umak od sira
2 kašike majoneza
2 kašike milerama
100g sira sa plavom plesni
Čen belog luka
1 kašičica vinskog sirćeta (dijamant)
DEKORACIJA
Zelena paprika
Žuta paprika
Čeri paradajz