Slasna Pileća Krilca

Autor Dijamant.Kuhinja  

25 avgusta, 2017

Slatko-Slana Krilca, prste da poližeš, marinirana u začinima, povrću i medu, služena sa umakom I svežom paprikom. Jedna eksplozija ukusa koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

SOS

U manjoj činiji viljuškom izdrobiti plavi sir.

Dodati ostale sastojke. Sve dobro promešati, staviti u frižider i prekriti pvc folijom. Ostaviti da se hladi.

MARINADA

U činiju za mešanje staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati.

Nožem odvojiti krilca od zakrilca i staviti u veću posudu.

Preliti krilca marinadom i dobro promešati. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru 3-4h (može i ceo dan)

Marinirana krilca rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u rerni na 200°C 30 min.

DEKORACIJA

Krilca služiti topla dekorisana sitno seckanim peršunom, žutom baburom i kriškama čerija.

Uz njih servirati sos .

U koliko volite slatko - kiselu varijantu, stavite malo manje ljute paprike, a malo više sirćeta i slatke paprike. U koliko volite ljuto - kiselu varijantu ukusa, stavite malo više ljute paprike i malo više sirćeta i limete, itd...

Sastojci

1kg pilećih krilaca

MARINADA

200g mlečnog margarina Dobro Jutro

1 crvena paprika sitno iseckana

1 kašičica tucane ljute paprike

1 kašičica mlevenog bibera

3 kašike ajvara (dijamant)

1 kašika meda

1dl soja sosa

Sok od pola limete

Umak od sira

2 kašike majoneza

2 kašike milerama

100g sira sa plavom plesni

Čen belog luka

1 kašičica vinskog sirćeta (dijamant)

DEKORACIJA

Zelena paprika

Žuta paprika

Čeri paradajz

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]