Slatko-Slana Krilca, prste da poližeš, marinirana u začinima, povrću i medu, služena sa umakom I svežom paprikom. Jedna eksplozija ukusa koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 30 minuta
Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
SOS
U manjoj činiji viljuškom izdrobiti plavi sir.
Dodati ostale sastojke. Sve dobro promešati, staviti u frižider i prekriti pvc folijom. Ostaviti da se hladi.
MARINADA
U činiju za mešanje staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati.
Nožem odvojiti krilca od zakrilca i staviti u veću posudu.
Preliti krilca marinadom i dobro promešati. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru 3-4h (može i ceo dan)
Marinirana krilca rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
U koliko volite slatko - kiselu varijantu, stavite malo manje ljute paprike, a malo više sirćeta i slatke paprike. U koliko volite ljuto - kiselu varijantu ukusa, stavite malo više ljute paprike i malo više sirćeta i limete, itd...