slana torta, tikvice
slana torta, tikvice

Slana torta sa tikvicom

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Fantastična slana torta od palačinaka, tikvica, pirinča, šunkarice i naravno - nezaobilaznog Dijamant majoneza!

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: Predjelo za 5 osoba

Način pripreme

Jaja umutiti žicom, dodati mleko, vodu i brašno. Žicom mutiti testo dok ne nestanu grudvice. Dodati i ​ulje. Napraviti smesu za palačinke, ako je gusta masa dodati još malo vode. Na uobičajen način ispržiti palačinke sa obe strane. Pirinač isprati i staviti da se kuva. Kad provri, smanjiti temparaturu i pustiti da vri 15 minuta. Tikvicu oguliti i iseći na kocke. Staviti da se kuva. I za nju je potrebno 15-tak minuta. Kad je skuvana štapnim mikserom izmutiti, dodati soli, začinsko bilje, bibera, mirođije. Pustiti da se ohladi. Sjediniti hladan pirinač, tikvicu, Dijamant majonez, dodati pavlaku i iseckanu šunkaricu. Ovim filom filovati palačinke i slagati jednu na drugu dok ne potrošite sastojke. Dekorisati alevom paprikom, kolutima crnog luka, svežom paprikom i paradajzom. Pustiti da se dobro rashladi i uživati u prelepom ukusu.

Sastojci

ZA PALAČINKE:

2 jajeta

1 dl mleka

1 dl kisele vode

1 dl obične vode

6 kašika Dijamant ulja

300 g brašna

ZA FIL:

1 veća tikvica

100 g pirinča

100ml Dijamant majoneza

200 g šunkarice

1 čaša pavlake

po ukusu soli

1 kašika začinskog bilja

prstohvat mirođije

malo bibera.

ZA DEKORACIJU:

1 ravna kašika aleve paprike

1 glavica crnog luka

1 zreo paradajz

1 sveža paprika

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]