Savršena slana torta

Autor Colja  

11 aprila, 2018

Laka za pripremu, odličnog ukusa.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 8 poricija

Način pripreme

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati umućena žumanca sa solju i uljem, promešati, na kraju dodati brašno i sve lagano izmešati.

Kalup ili šerpu prečnika 24 cm premazati uljem i posuti brašnom, ili obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Koru prohladiti, pa preseći na dva dela.

Za nadev umutiti sir, margarin, pavlaku i mlevene orahe, posoliti po ukusu, pa podeliti na 3 dela.

U jedan deo staviti pinđur, u drugi izgnječena žumanca, a u treći izmiksan peršunov list i šunku.

Na tacnu za serviranje staviti donju koru, premazati je smesom sa pinđurom, preko staviti smesu sa kuvanim žumancima, a preko toga smesu sa peršunovim listom i šunkom.

Preko nadeva staviti drugu koru i celu tortu premazati smesom od 2 izmiksana belanceta, oraha, margarina i kisele pavlake.

Preko premaza izrendati preostalo belance i staviti sendvič sir isečen modlom za vanilice, pa dekorisati peršunovim listom, mirođijom i jezgrom oraha.

Poslužiti dobro ohlađeno.

Sastojci

KORA:

3 jajeta

3 ravne kašike brašna

1 kašičica Dijamant jestivog rafinisanog suncokretovog ulja

1/2 kašičice soli

...NADEV:

400 g ela sira

30 g Dijamant expert margarina

200 ml kisele pavlake

100 g mlevenih oraha

1 veza peršunovog lista

3 kuvana žumanceta

100 g šunke

3 uvršne kašike pinđura

4 šnite sendvič tost sira

po ukusu soli

...PREMAZ I DEKORACIJA:

3 kuvana belanceta

40 g mlevenih oraha

30 g Dijamant expert margarina

100 ml kisele pavlake

po želji jezgra oraha

po želji svežeg peršunovog lista

po želji sveže mirođije

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]