Directions
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati umućena žumanca sa solju i uljem, promešati, na kraju dodati brašno i sve lagano izmešati.
Kalup ili šerpu prečnika 24 cm premazati uljem i posuti brašnom, ili obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Koru prohladiti, pa preseći na dva dela.
Za nadev umutiti sir, margarin, pavlaku i mlevene orahe, posoliti po ukusu, pa podeliti na 3 dela.
U jedan deo staviti pinđur, u drugi izgnječena žumanca, a u treći izmiksan peršunov list i šunku.
Na tacnu za serviranje staviti donju koru, premazati je smesom sa pinđurom, preko staviti smesu sa kuvanim žumancima, a preko toga smesu sa peršunovim listom i šunkom.
Preko nadeva staviti drugu koru i celu tortu premazati smesom od 2 izmiksana belanceta, oraha, margarina i kisele pavlake.
Preko premaza izrendati preostalo belance i staviti sendvič sir isečen modlom za vanilice, pa dekorisati peršunovim listom, mirođijom i jezgrom oraha.
Poslužiti dobro ohlađeno.
Ingredients
KORA:
3 jajeta
3 ravne kašike brašna
1 kašičica Dijamant jestivog rafinisanog suncokretovog ulja
1/2 kašičice soli
...NADEV:
400 g ela sira
30 g Dijamant expert margarina
200 ml kisele pavlake
100 g mlevenih oraha
1 veza peršunovog lista
3 kuvana žumanceta
100 g šunke
3 uvršne kašike pinđura
4 šnite sendvič tost sira
po ukusu soli
...PREMAZ I DEKORACIJA:
3 kuvana belanceta
40 g mlevenih oraha
30 g Dijamant expert margarina
100 ml kisele pavlake
po želji jezgra oraha
po želji svežeg peršunovog lista
po želji sveže mirođije