Salata sa kukuruzom i šargarepom

Autor Colja  

26 februara, 2018

Nesvakidašnja i veoma ukusna salata.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 8 porcija

Način pripreme

Praziluk očistiti, dobro oprati i iseći na kolutove.

Šargarepu očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Cveklu oprati i neočišćenu je staviti da se kuva. Kuvanu, prohlađenu cveklu oljuštiti i iseći na kockice.

Kukuruz staviti u posoljenu, ključalu vodu i skuvati.

Na zagrejanom ulju propržiti praziluk, dodati šargarepu, iseckan beli luk, posoliti po ukusu, dodati biber i promešati. Šerpu poklopiti (ne skroz) i dinstati petnaestak minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode i mešanje.

Ko voli hrskaviju šargarepu, nek proveri ukus, po potrebi dosoli i skloni sa šporeta. U suprotnom, nastaviti dinstanje uz dodavanje vode dok šargarepa potpuno ne omekša.

U posudi pomešati kiselu pavlaku, majonez i sok od limuna.

Pomešati prodinstanu šargarepu sa kukuruzom, malo iseckane dimljene pečenice i prelivom (malo pečenice ostaviti za dekoraciju). Po potrebi dodati još malo pavlake i majoneza.

Servirati u posude, preko staviti iseckanu cveklu, parče pečenice i posuti iseckanom svežom mirođijom.

Sastojci

650 g šargarepe

400 cvekle

500 smrznutog kukuruza

160 g praziluka

300 -500 ml vode

2 čena belog luka

150 ml kisele pavlake

100 ml Dijamant majoneza

1 kašika sveže mirođije

30 g dimljene pečenice

sok od 1/2 limuna

1/2 kašičice bibera

po ukusu soli

po potrebi ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]