Directions
Praziluk očistiti, dobro oprati i iseći na kolutove.
Šargarepu očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Cveklu oprati i neočišćenu je staviti da se kuva. Kuvanu, prohlađenu cveklu oljuštiti i iseći na kockice.
Kukuruz staviti u posoljenu, ključalu vodu i skuvati.
Na zagrejanom ulju propržiti praziluk, dodati šargarepu, iseckan beli luk, posoliti po ukusu, dodati biber i promešati. Šerpu poklopiti (ne skroz) i dinstati petnaestak minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode i mešanje.
Ko voli hrskaviju šargarepu, nek proveri ukus, po potrebi dosoli i skloni sa šporeta. U suprotnom, nastaviti dinstanje uz dodavanje vode dok šargarepa potpuno ne omekša.
U posudi pomešati kiselu pavlaku, majonez i sok od limuna.
Pomešati prodinstanu šargarepu sa kukuruzom, malo iseckane dimljene pečenice i prelivom (malo pečenice ostaviti za dekoraciju). Po potrebi dodati još malo pavlake i majoneza.
Servirati u posude, preko staviti iseckanu cveklu, parče pečenice i posuti iseckanom svežom mirođijom.
Ingredients
650 g šargarepe
400 cvekle
500 smrznutog kukuruza
160 g praziluka
300 -500 ml vode
2 čena belog luka
150 ml kisele pavlake
100 ml Dijamant majoneza
1 kašika sveže mirođije
30 g dimljene pečenice
sok od 1/2 limuna
1/2 kašičice bibera
po ukusu soli
po potrebi ulja