Rozen štanglice sa belom čokoladom

Autor Colja  

18 aprila, 2018

Veoma su ukusne.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 15

Način pripreme

Oba pudinga rastopiti u 200 ml mleka, a ostatak mleka, sa šećerom i vanilin šećerom, staviti da provri.

U provrelo mleko umešati puding, smanjiti temperaturu i uz neprestano mešanje, kako ne bi zagoreo, skuvati puding. Dodati margarin i skloniti sa šporeta, pa mešati dok se margarin ne istopi.

Smesu sa pudingom podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 100 g čokolade i mlevene orahe, a u drugi 100 g čokolade i mleveni keks.

Na tacnu ili poslužavnik, staviti jednu rozen koru, a preko 3 uvršne kašike fila sa keksom. Zatim staviti drugu rozen koru i 6 do 8 kašika fila sa orasima (ovaj fil je ređi).

Nastaviti filovanje dok ima kora i fila, s tim što se poslednja kora ne premazuje. Prekriti folijom i staviti nešto teže preko da se kore i fil dobro povežu i ostaviti preko noći na hladnom mestu.

Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, margarinom i vodom i premazati gotov rozen kolač. Preko po želji možete ukrasiti kuglicama bele čokolade.

Staviti u frižider da se glazura stegne, pa iseći na štanglice željene veličine.

Sastojci

1 pakovanje kora za rozen tortu

1 l mleka

200 g šećera

2 vanilin šećera

1 puding od vanile

1 puding od lešnika

250 g Dijamant expert margarina

200 g bele čokolade za kuvanje

300 g mlevenih oraha

300 g mlevenog keksa

...GLAZURA

150 g bele čokolade

1 kašičica margarina

2 kašike ulja

1 kašika vode

...UKRAŠAVANJE

kuglice bele čokolade

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]