Directions
Oba pudinga rastopiti u 200 ml mleka, a ostatak mleka, sa šećerom i vanilin šećerom, staviti da provri.
U provrelo mleko umešati puding, smanjiti temperaturu i uz neprestano mešanje, kako ne bi zagoreo, skuvati puding. Dodati margarin i skloniti sa šporeta, pa mešati dok se margarin ne istopi.
Smesu sa pudingom podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 100 g čokolade i mlevene orahe, a u drugi 100 g čokolade i mleveni keks.
Na tacnu ili poslužavnik, staviti jednu rozen koru, a preko 3 uvršne kašike fila sa keksom. Zatim staviti drugu rozen koru i 6 do 8 kašika fila sa orasima (ovaj fil je ređi).
Nastaviti filovanje dok ima kora i fila, s tim što se poslednja kora ne premazuje. Prekriti folijom i staviti nešto teže preko da se kore i fil dobro povežu i ostaviti preko noći na hladnom mestu.
Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, margarinom i vodom i premazati gotov rozen kolač. Preko po želji možete ukrasiti kuglicama bele čokolade.
Staviti u frižider da se glazura stegne, pa iseći na štanglice željene veličine.
Ingredients
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
200 g šećera
2 vanilin šećera
1 puding od vanile
1 puding od lešnika
250 g Dijamant expert margarina
200 g bele čokolade za kuvanje
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
...GLAZURA
150 g bele čokolade
1 kašičica margarina
2 kašike ulja
1 kašika vode
...UKRAŠAVANJE
kuglice bele čokolade