ROL PIZZA
Autor Javorka Filipovic Peciva
23 maja, 2018
Ove rol pizze su dobre za klince koji vole male komade i mogu biti dobro posluzenje na rodjendanima. Mekane su i drugog dana.
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 10 porcija
Način pripreme
U mlako mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje.
U brasno staviti so, kis. pavlaku i ulje te dodati kvasac.
Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga 30 minuta u frizideru.
Prethodno testo prekriti folijom.
Posle 30 minuta razviti sto tanju koru i po njoj narendati zamrznuti margarin i saviti testo u rolat. Rolat podeliti na dva dela i ostaviti 15 minuta na toplom da uskisne.
Razviti sto tanju koru, premazati kecapom, posuti rendanom sunkom i iseckanim mariniranim sampinjonima.
Uviti rolat i seci krugove s prsta debljine. Krugove slagati u pleh na pek-papir.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Gaudu narendati i posuti po rol- pizzi, po zelji posuti origano.
Ostaviti 15 minuta u plehu da pizza naraste, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.
Ispeci rol- pizzu do bledo-zute boje. Moze se premazati i jajetom pre pecenja.
Sastojci
Testo:
500 g brasna tip "500"
40 g svezeg kvasca
1 dl mleka
200 ml kis. pavlake
0,5 dl ulja
1 kasicica soli
malo secera
Za premazivanje:
100 g margarina iz zamrzivaca
Fil:
200 g pizza sunke
100 g Gaude
Dijamant kecap, sampinjoni i origano