ROL PIZZA

By Javorka Filipovic  

May 23, 2018

Ove rol pizze su dobre za klince koji vole male komade i mogu biti dobro posluzenje na rodjendanima. Mekane su i drugog dana.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 10 porcija

Directions

U mlako mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje.

U brasno staviti so, kis. pavlaku i ulje te dodati kvasac.

Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga 30 minuta u frizideru.

Prethodno testo prekriti folijom.

Posle 30 minuta razviti sto tanju koru i po njoj narendati zamrznuti margarin i saviti testo u rolat. Rolat podeliti na dva dela i ostaviti 15 minuta na toplom da uskisne.

Razviti sto tanju koru, premazati kecapom, posuti rendanom sunkom i iseckanim mariniranim sampinjonima.

Uviti rolat i seci krugove s prsta debljine. Krugove slagati u pleh na pek-papir.

Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.

Gaudu narendati i posuti po rol- pizzi, po zelji posuti origano.

Ostaviti 15 minuta u plehu da pizza naraste, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.

Ispeci rol- pizzu do bledo-zute boje. Moze se premazati i jajetom pre pecenja.

Ingredients

Testo:

500 g brasna tip "500"

40 g svezeg kvasca

1 dl mleka

200 ml kis. pavlake

0,5 dl ulja

1 kasicica soli

malo secera

Za premazivanje:

100 g margarina iz zamrzivaca

Fil:

200 g pizza sunke

100 g Gaude

Dijamant kecap, sampinjoni i origano

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]