Ove rol pizze su dobre za klince koji vole male komade i mogu biti dobro posluzenje na rodjendanima. Mekane su i drugog dana.
Prep: 1 hr
Cook: 15 mins
Yields: 10 porcija
Directions
U mlako mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje.
U brasno staviti so, kis. pavlaku i ulje te dodati kvasac.
Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga 30 minuta u frizideru.
Prethodno testo prekriti folijom.
Posle 30 minuta razviti sto tanju koru i po njoj narendati zamrznuti margarin i saviti testo u rolat. Rolat podeliti na dva dela i ostaviti 15 minuta na toplom da uskisne.
Razviti sto tanju koru, premazati kecapom, posuti rendanom sunkom i iseckanim mariniranim sampinjonima.
Uviti rolat i seci krugove s prsta debljine. Krugove slagati u pleh na pek-papir.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Gaudu narendati i posuti po rol- pizzi, po zelji posuti origano.
Ostaviti 15 minuta u plehu da pizza naraste, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.
Ispeci rol- pizzu do bledo-zute boje. Moze se premazati i jajetom pre pecenja.