Punjene tikvice
Punjene tikvice

Punjene tikvice

Autor Snezana Nikolic  

27 avgusta, 2018

Ukusno!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Iseckajte luk i proprzite dodajte mleveno meso ,i proprzite.Dodajte rendanu sargarepu ,zacine i pirinac.Izdubite tikvice i punite nadevom.Poredjate u serpu uspravno i zatvorite isecenim komadima paradajza.Naliti vodom i kuvati.Na ulju proprziti brasno i zaprsku dodati izmedju tikvica.Sluzim prelivene sa majonezom jer tako volimo.

Sastojci

6 - 8 tikvica

2 glavice crnog luka

1/2 kg mlevenog mesa

3 čena belog luka

1 jaje

1 šoljica pirinča

1 sargarepa

nekoliko paradajza

malo mirođije

začini (so, biber, vegeta)

Majonez Dijamant

Za belu zaprsku

1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]