Punjena pletenica
Punjena pletenica

Punjena pletenica

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

31 maja, 2018

Preukusno pecivo.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

U malo mlake vode dodati šećer i kvasac, pomešati i ostaviti da kvasac nadođe.

Pomešati brašno, so, ulje, ostatak vode i sa nadošlim kvascem zamesiti testo. Pokriti ga i ostaviti da naraste, a onda premesiti i podeliti na tri dela.

Svaki deo razvući u pravougaonu koru, premazati sa malo kečapa i posuti origanom.

Na prvu razvučenu koru poređati pečenicu, na drugu posebnu salamu, a na treću kulen. Svaku od kora uviti u rolat.

Od tako uvijenih rolata formirati pletenicu, prebaciti je na pleh obložen pek- papirom i ostaviti da nadođe oko 30 minuta.

Premazati je zatim umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Sastojci

- 300 ml mlake vode

- 20 g svežeg kvasca

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli

- 50 ml ulja

- 500 g brašna

- 150 g pečenice

- 150 g posebne salame

- 150 g kulena

- Dijamant kečapa- po potrebi

- origano- po želji

- 1 žumanac- za premazivanje

- susam- za posipanje.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 4]