Punjena pletenica
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
May 31, 2018
Preukusno pecivo.
- Prep: 40 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 4
Directions
U malo mlake vode dodati šećer i kvasac, pomešati i ostaviti da kvasac nadođe.
Pomešati brašno, so, ulje, ostatak vode i sa nadošlim kvascem zamesiti testo. Pokriti ga i ostaviti da naraste, a onda premesiti i podeliti na tri dela.
Svaki deo razvući u pravougaonu koru, premazati sa malo kečapa i posuti origanom.
Na prvu razvučenu koru poređati pečenicu, na drugu posebnu salamu, a na treću kulen. Svaku od kora uviti u rolat.
Od tako uvijenih rolata formirati pletenicu, prebaciti je na pleh obložen pek- papirom i ostaviti da nadođe oko 30 minuta.
Premazati je zatim umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ingredients
- 300 ml mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 500 g brašna
- 150 g pečenice
- 150 g posebne salame
- 150 g kulena
- Dijamant kečapa- po potrebi
- origano- po želji
- 1 žumanac- za premazivanje
- susam- za posipanje.