

Način pripreme
Blitvu oprati i iseckati na komadiće srednje veličine.Pomesati kukuruzno brašno sa običnim brašnom i praškom za pecivo.
Mikserom umutiti jaja.Dodati jogurt,mleko,ulje i umutiti da se sjedine sastojci.Dodati predhodno sjedinjenu smesu brašna i praška za pecivo.Sve krtako umutiti.Dodati iseckanu blitvu,i sir na krupnije komadiće( ili sitan sir).Proju usuti u podmazan pleh br 28,i odozgo preliti kečapom.Peći na 200 C oko 40 minuta.
200 C oko 40 minuta.Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.Prijatno!
Sastojci
Mera je šolja od 2 dl
3 jaja
1 šolja jogurta
Pola šolje mleka
1 šolja ulja
Pola šolje kisele vode
Pola kašičice soli
2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja običnog belog brašna
1 prašak za pecivo
200 g sira
8 većih listova blitve
50 g kečapa
8 većih listova blitve