Posna ruska salata

Autor Suzana Mitic  

31 oktobra, 2017

Ukusna i vrlo dekorativna posna salata.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Susam propržiti na suvom teflon tiganju.Šargarepu i krompir obarite.Kukuruz šećerac skuvajte.Kikiriki sameljite grubo.Dodajte iseckane šampinjone,kiselu papriku,krastavčice,tunjevinu ocedite od ulja.Posolite,pobiberite,dodajte origano i sitno sečen peršun.Na kraju dodajte posni majonez i sve sjedinite.Dobro rashladite i uživajte u divnom ukusu.

Prijatno !

Salata je idealna za punjenje raznih posnih korpica !

Sastojci

2 konzerve tunjevine

200 gr kikiriki

100 gr prepečeni susam

100 gr marinirane pečurke

6 kisela krastavca

5 komada crvenih kiselih paprika

400 gr kukuruza šećerca

1 veći bareni krompir

3 kuvane šargarepe

1/2 kašičice origano

1/2 kašičice biber

1 veza peršuna

po ukusu soli

400 gr posni Dijamant majonez

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 2.2]