Pohovana piletina sa kornifleksom i majonez sosom
Autor Ana Nikolic Glavna jela
1 novembra, 2017
Jako ukusna piletina u majonez sosu. Hrskava piletina sa sosom je savršen ručak.
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Piletinu isecite na krupnije trake veličine kao riblji štapić (oko 8cm*3cm), prelite je sokom od pola limuna i soja sosom. Začinite suvim biljnim začinom, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji 30min u frižideru. Kornifleks stavite u kesu za zamrzivač,oklagijom pređite preko kese i tako usitnite kornifleks. Usitnjen kornifleks pomešajte sa prezlama. Piletinu uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u kornifleks sa prezlama. Piletinu pržite u tiganj na srednjoj temperaturi dok meso ne dobije lepu zlatnu boju. Servirajte sa sosom od majoneza . Za sos umešajte 3 kašike pavlake sa 3 kašike Dijamant mladi luk majonez.
Meni je omiljen Dijamant ukus mladi luk ali može i Dijamant classic, chili ili slaninica.
Sastojci
500gr pileće grudi
2 kašike soja sosa
sok od pola limuna
100gr kornifleks (može i integralni)
2 kašike prezle
1 kašika suvi biljni začin
1 jaje
brašno, so, biber
ulje za prženje
Sos:
3 kašike Dijamant mladi luk majonez
3 kašike pavlake